Finálový turnaj E-on Cup ve Staré Hlíně

21.03.2015 16:24

Na tento turnaj se Jiskra probojovala přes základní skupinu, ve které sehrála tři utkání s velmi zajímavými týmy. Jelikož postoupila jako vítěz skupiny B čekal na ní druhý celek ze skupiny A. Na tento turnaj také postoupila Studená, Stráž nad Nežárkou a Stará Hlína.A byla to právě Stará Hlína, která svedla se strmilovským týmem boj o finále.

Strmilov - Stará Hlína (1:0)

Branky: 62. Prokeš

Sestava: Přibyl O - Dohnal T., Lehejček, Slavík, Prokeš - Janák, Kubíček, Hanzal D., Nečeda O. - Procházka, Hanzal J.

Střídající: Nečeda L., Holec, Dohnal M., Hačka L., Dvořák.

Zápas:

Pěkný zápas začal pro St. Hlínu smolně, když hned v úvodu přišla o zraněného hráče, který si poranil při došlápnutí vazy v koleni. Na lavičce neměla nikoho na střídání, takže první poločas odehrála v deseti. Strmilov měl sice převahu, ale do vyložených pozic se nedostával. Do druhé půle nastoupila Hlína již kompletní a to jakoby strmilovským vyhovovalo mnohem více. Zlepšila se kombinace, držení bálónu, ale stále platilo pravidlo, když nevystřlíš nemůžeš vyhrát. Nakonec rozhodl osm minut před koncem šťastný pokus Prokeše, jenž vystřelil po přihrávce od Procházky z dvaceti metrů, přičemž trefil protihráče, od kterého se míč odrazil do protipohybu bezmocného gólmana. Jiskra si poté stav zápasu pohlídala a ve finále na ní čekala Stráž, která v prvním semifinále porazila gólem z poslední minuty Studenou.

V boji o 3. místo porazila Stará Hlína vysoko Studenou 5:2.

FINÁLE

Strmilov - Stráž nad Nežárkou (4:0)

Branky: 3. Kubíček, 14. Procházka, 35. Dvořák, 67. Dohnal M.

Sestava: Přibyl O - Dohnal T., Lehejček, Slavík, Prokeš - Janák, Kubíček, Hanzal D., Nečeda O. - Procházka, Hanzal J.

Střídající: Nečeda L., Holec, Dohnal M., Hačka L., Dvořák.

Zápas:

Jiskra vlétla do zápasu jako utržená ze řetězu a hned od začátku to dávala strážksým najevo. Jiskra hrála atraktivní fotbal, pestrý a také účelný, neboť hned chvíli po úvodním hvizdu otevřel střelecký účet Kubíček, který krásnou přízemní ranou ke vzdálenější tyči nedal gólmanovi šanci. Jiskra nepolevila a po necelé čtvrthodině náskok pojistil Procházka, který zavěsil hlavou do hostující sítě. Ovšem to nebylo všechno a před koncem poločasu přidal třetí branku Dvořák, který se vrátil do týmu po dlouhodobém zranění. Tím pádem bylo prakticky rozhodnuto. Po změně stran strmilovšří Stráž do ničeho výraznějšího nepouštělai ba naopak. Střelecký apetit je neoupustil, a tak přidali zásluhou mladého Milana Dohnala i čtvrtý gól, který krásně napřáhl z poza vápna a pečetil tak triumf strmilovských.

Jiskra absolvovala turnaj s bilancí 5 výher se skórem 19:2.

Tímto bych chtěl poděkovat všem hráčům Jiskry a fanouškům, kteří se turnaje zúčastnili. Dále bych chtěl říci, že naše počínání v turnaji bylo velmi povedené a doufám, že navážeme na úspěchy v přípravě i v Okresním Přeboru. Pánové děkuji.

Horní řada zleva: Trenér týmu Vlastimil Lehejček, Hačka L., Kubíček, Janák, Nečeda L.,Dohnal T., Nečeda O., kapitán Hanzal J., Přibyl O., Přibyl M.

Dolní řada zleva: Holec, Dohnal M, Lehejček, Prokeš, Procházka, Dvořák, Slavík, Hanzal D., Popelka Z. a asistent trenéra Robin Kopečný.