NĚMECKÁ OLEŠNÁ - SK STRMILOV 1:6

17.10.2012 19:22

První zapás strmilovskýchh fotbalistu s Německou olešnou skončil pro strmilovské vítězstvím 6:1, sestavě

 Marek

 Worma                                        Zikmund

Peltan                            Kovář                        Brada

            Zeman        Brumlich            Budějovický       Kopačka        Dobrodinský

Zápas řídil sudí František Kašpárek, pozdější jednatel klubu, ze Strmilova. Zápas byl ve zahájen v 15:00 výkopem Německé Olešné (domácí). Počáteční převaha Strmilovských dávala naději na hladké vítězství, když již v páté minutě podařilo se Brumlichovi vstřelit první branku. Domácí nedeprimováni útočí několikrát na branku hostů, ale obrana Worma a Zikmund byli vždy na místě. 23. minuta prvního poločasu přinesla nám druhou branku, kterou velmi pohotově a vtipně vstřelil Kopačka, prudkou ranou do rohu. Hra je nyní vyrovnanější, když v tom z náhlého úniku ze středu hřiště dává třetí branku opět Kopačka, proti které je domácí brankář bezmocný (30. minuta). Ke konci poločasu je sražen Brumlich obráncem domácích a kopala se penalta, kterou jsme proměnili (ve 42. minutě). Poločas 4:0 pro Strmilov.    

    Po změně stran přestavěli domácí poněkud mužstvo změna přinesla hře druhého poločasu mrštnější a ostřejší spád. V 57. minutě dává pravá spoj domácích první a poslední branku domácí Německé Olešné. Hned po odcentrování zmocní se však míče náš Kopačka a dociluje branky, která upravuje skóre na 5:1 pro Strmilov. Hra je pro úmorné teplo pomalejší, ale vyznačuje se ostrostí ze strany domácích, tak je sudí Kašpárek nestačí napomínat. Konečně v 83. minutě vnikne Kovář po křídle a nečekanou ranou překvapí brankaře šestou a tudíž poslední brankou. Ke konci zápasu se několikrát vyznamenala záloha i obrana, když se domácí snažili změnit výsledek, což se jim však nepodařilo.

    Z našeho mužstva nutno vyzdvihnout výkony Kováře a Peltana v záloze, v útoku pak poněkud sobeckého Kopačku, který měl střelecký den a nenápadného nahrávače Budějovického. Brankář Marek neměl příliš mnoho práce. Se sudím Kašpárkem byla spokojena obě mužstva.